Iată un preparat foarte ușor și plin de savoare pe baza de legume pe care îl pregătești foarte repede.
Pentru acest Dovlecel la tigaie cu sos de iaurt iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros, ai nevoie de următoarele ingredientele: dovlecel, iaurt, usturoi, pătrunjel.
Cum se prepara acest Dovlecel la tigaie cu sos de iaurt iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros:
Toacă mărunt pătrunjelul și usturoiul și pune într-un bol. Adaugă un praf de chilli, zeamă de lămâie, un praf de sare și ulei de măsline. Amestecă bine toată ingredientele.
Îndepărtează cotorul dovlecelului și taie-l în jumătăți, pe lungime. Crestează fiecare jumătate cu ajutorul unui cuțit. Unge cu puțin ulei de măsline și presară puțină sare.
Frige dovlecelul cu partea tăiată în jos, într-o tigaie bine încinsă. După ce s-a rumenit bine, întoarce și pe cealaltă parte și mai lasă un minut.
Pune câteva linguri de iaurt pe o farfurie, așază jumătățile de dovlecel fript și toarnă deasupra sosul de usturoi cu pătrunjel.
Servește imediat și bucură-te de un preparat ușor și savuros.