O idee usoara si foarte gustoasa in care dovleceii sunt vedeta. Fragezi si usori, te incanta de la prima muscatura. Poti alege ingredientele pentru umplutura dupa gustul tau.
Pentru acesti Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor, sunt necesare urmatoarele ingrediente: dovlecei (zucchini), crema de branza, mozzarella, usturoi, masline.
Cum se prepara acesti Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor:
Taie dovleceii pe lungime si scobeste miezul cu o lingura, lasand o margine de aproximativ 1 cm. Presara putina sare peste jumatatile de dovlecei si lasa-le 10-15 minute sa elimine apa, apoi tamponeaza-le cu un servetel.
Amesteca intr-un bol crema de branza cu mozzarella rasa, maslinele tocate si usturoiul. Condimenteaza cu sare si piper. Daca folosesti masline foarte sarate, tine cont atunci cand condimentezi amestecul.
Umple fiecare jumatate de dovlecel cu amestecul de branza. Asaza toate jumatatile intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei de masline.
Stropeste usor deasupra cu ulei de masline. Asaza de jur imprejur cateva rosii intregi si condimenteaza-le cu putina sare si picura putin ulei de masline.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 25–30 de minute, pana cand dovleceii sunt fragezi si branza rumenita.
Presara putin marar si serveste-i calzi, alaturi de rosiile coapte.