Dovlecei umpluti cu branza la cuptor

de Bucataras Medi in Mancaruri de legume, 2 Sep 2013 | 102914 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 350 g telemea de vaca
  • 3 linguri branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua
  • sare
  • piper macinat
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu branza la cuptor:

Spalam dovleceii si ii taiem in jumatate, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite indepartam miezul.

Intr-o oala punem apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca oparim dovleceii circa 3-4 minute, apoi cu ajutorul unei palete ii scoatem si ii lasam la scurs pana cand "confectionam" compozitia cu care urmeaza sa-i umplem.

Cu ajutorul unei furculite zdrobim branza (circa 300 g) si apoi o amestecam cu branza de vaci si smantana. Adaugam ouale pe rand, unul cate unul si amestecam de fiecare data pentru o buna omogenizare. Adaugam piper macinat si daca este cazul (dupa gust) sare. Cu aceasta crema umplem jumatatile de dovlecel. Deasupra radem branza ramasa.

Ungem cu unt o tava si asezam dovleceii in ea. Incingem cuptorul si punem tava cu dovlecei. Tinem circa 30 minute (dar asta depinde de  cuptorul fiecaruia). Scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca si putem servi.

Se pot servi atat calzi, cat si reci. Pot fi acompaniati de smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]