Dovlecei umpluti

de madi_marin in Mancaruri cu carne, 7 Feb 2010 | 10100 vizualizari

 

I-am facut pofta mamei cu ardeii umpluti pe care i-am pregatit zilele trecute, asa ca am prestat si pentru ea o oala in care am strecurat si cativa dovlecei....

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei mititei
  • 350 g carne tocata
  • 2 linguri cu orez
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • verdeata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Dovleceii se spala si se taie in jumatate. Eu i+am curatat ,,zebra,, cu dispozitivul de curatat legume ( ,,zebra,, adica o fasie curatata una nu). Se scobesc cu grija de miez cu o lingurita. Se lasa la scurs.

Se prepara umplutura : ceapa se toaca marunt . Se adauga peste carne impreuna cu orezul, sarea si piperul.

Se umplu dovleceii si se pun in cratita cu apa cat sa ii acopera. Se dau la cuptor la foc mic si se mai pune apa din cand in cand. Aproape de sfarsit se pune pasta de tomate. La servire se presara cu verdeata tocata. Se pot manca cu smantana sau iaurt.

TIPS-URI

1

Miezul dovleceilor se poate pune in umplutura de carne ( bine zdrobit cu furculita).

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de vita-de-vie