Dovlecei sotati cu branza ricotta sarata

de Catalina L in Mancaruri de legume, 19 Aug 2018 | 3019 vizualizari

 

O reteta cu produse siciliene aduse din vacanta petrecuta in Sicilia.
O puteti adapta cu produsele locale fara probleme.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/dovlecei-sotati-cu-branza-ricotta-sarata.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g de dovlecei spalati, curatati si taiati rondele
  • 2-3 rosii date pe razatoare
  • 1 lingura de Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel
  • 8 masline frumoase verzi si negre
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4-5 felii de rosii uscate
  • 50 g de branza ricotta sărată (sau telemea de oaie)
  • origan
  • sare, piper
  • 1 lingurita paprika afumat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei sotati cu branza ricotta sarata:

Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti paprika si sosul cu patrunjel.

Adaugati dovleceii, amestecati si sotati-i timp de 10 minute, intorcandu-i din timp in timp.

Puneti rosiile date pe razatoare si presarati oregano. Dati un tur de piper, puneti un pic de sare si gatiti la foc potrivit.

Continuati sa amestecati pana cand dovlecelul este aproape gatit si pana cand apa este evaporata .

Adaugati maslinele intregi , rosille uscate taiate bucatele si gatiti impreuna inca 5 minute.

Serviti cald cu branza rasă sărată.

Puteti sa le folositi si ca garnitura la un fel de carne sau paste.

Aveti rezultatul cu paste @Busiate - o specialitate siciliana.

TIPS-URI

1

puteti inlocui sosul Chermoula cu patrunjel proaspat tocat + un catel de usturoi tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei sotati cu branza ricotta sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval