Dovlecei la gratar

de katty in Mancaruri de legume, 13 Iun 2020 | 8833 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun si mai usor de facut intr-o zi de vara decat o portie de dovlecei la gratar? Ii feliem, ii presaram cu sare, apoi, dupa ce s-au scurs ii prajim la gratar.
Ii servim cu usturoi si putin ulei de masline,cu  sos tzatziki,  cu branza si rosii ori cu ce mai dorim noi.  

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei cat mai tineri
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei la gratar:

Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii feliem fie pe lungime, fie in rondele. Presaram putina sare si ii lasam intr-o sita la scurs pentru jumatate de ora.

Dupa ce s-au scurs ii punem pe rand pe gratarul incins, pe ambele parti pana se inmoaie. Avem grija sa nu ii uscam de tot, ci doar sa se inmoaie si sa se rumeneasca usor. Scoatem dovleceii intr-un vas.

Pisam usturoiul si il amestecam cu uleiul de masline. Turnam peste dovlecei si amestecam usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille