Dovlecei la cuptor

de trifadalia in Porc, 15 Feb 2018 | 3973 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei mai marisori
  • 200 gr de carne tocata de porc
  • 1 lingura de orez ( 20 gr)
  • sare
  • piper
  • 150 gr de smantana
  • 1 lingurita cu varf de faina
  • 1 ceapa mijlocie
  • untdelemn
  • boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei la cuptor:

Se rade ceapa si se adauga peste carnea tocata. Se pune si orezul impreuna cu condimentele ( sare, piper, boia) si se amesteca. 

Separat se iau dovleceii, se curata de coaja, se iaie in jumatate pe grosime, nu pe lungine si se scobeste miezul cu o lingura. Jumatatile obtinute de dovlecel se prajesc in untdelemn. Se lasa la racit, iar cu compozitia de carne tocata se umplu dovleceii. Se asaza unul langa altul in cratita si se toarna smantana dizolvata cu apa cat sa ii cuprinda. Se introduc in cuptor pentru 30-40 de minute la foc potrivit ( 150 de grade C). Cand carnea este fiarta, dovleceii se scot pe o farfurie si se dreg cu apa si faina sosul. Se pun dovleceii in sosul format.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi