Dovleac la cuptor

de Catalina L in Mancaruri de post, 20 Noi 2016 | 10678 vizualizari

 

Este foarte simplu de facut și dovleacul isi păstrează astfel toate aromele sale.
Aveti aici rețeta de bază, apoi posibilitățile sunt nelimitate, puteți adăuga usturoi, brânză parmezan, sirop de arțar, miere ..
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/dovleac-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg de dovleac
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac la cuptor:

Taiati dovleacul în felii de aproximativ 2-3 cm grosime.

Curatati-l de seminte, dar lasati coaja.

Puneti feliile de dovleac pe o tava acoperita cu hartie de copt, ungeti-le cu ulei de masline pe ambele parti.

Puneti sare, piper si cimbru uscat.

Coaceti feliile intorcandu-le pe ambele parti timp de 35- 40 minute in cuptorul incalzit la 200°C.

Este o garnitura ideala pentru un fel de carne sau pentru un peste afumat.

Eu am transformat o parte in piure pentru a face painici cu dovleac.

Toate retele mele cu dovleac aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovleac cu orez si zahar caramelizat