Dolce senza nome

de adasev12 in Dulciuri, 4 Oct 2010 | 5075 vizualizari

 

nu mai aveam desert si nici prea multe optiuni prin frigider...asa ca, cu ce-am gasit am combinat eu un soi de crema ...sotul cand a gustat-o a zis ca nu prea o poate defini, ca e...fara nume...asa ca am botezat-o chiar asa: desert fara nume.

 

INGREDIENTE

  • vreo 10 biscuiti frollini( sunt cu miere si sfaramiciosi...)
  • frisca 200 ml
  • crema de vanilie cu aroma de lamaie, cu preparare la rece
  • 250 ml lapte
  • caramel
  • dulceata rosie acrisoara...eu am avut coacaze rosii
  • cafea nes preparata, o ceasca
  • cateva boabe de struguri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dolce senza nome:

intai am facut cafeaua si am turnat-o peste biscuiti sa se  inmoaie bine, i-am amestecat pana s-au facut ca o pasta.

crema am batut-o cu laptele bine cu mixerul

am batut si frisca.

jumatate din frisca am amestecat-o cu crema si 2 lingurite de dulceata...a rezultat un gust dulce-acrisor f bun

in boluri de inghetata am inceput montarea cremei in felul urm: pe fund am pus un strat din biscuitii facuti pasta, l-am intins frumos si pe margini; am pus apoi crema sia m intrins-o si pe asta uniform; deasupra am pus pe marginea bolului un strat de dulceata . apoi am ornat cu frisca, bobite de strugure si caramelul peste. am lasat la frigider o ora...atat  apucat sa stea...

N:B:crema este destul de dulce, si cred ca mergea mult mai bine cu ceva fructe mai acrisoare, gen visine, kiwi chiar,...eu am pus ce aveam prin casa...

Daca ti-a placut reteta noastra "Dolce senza nome" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

UrsanMihaela

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gateau au chocolat