Desert trandafirasi cu nutella, din aluat de casa

de Tabita _ in Dulciuri, 24 Mai 2020 | 2008 vizualizari

 

 "aluaturi de casa"
 Initial am vrut sa fac cruffins. Am tot admirat reteta Andreei, alias Deyutzky. M-am grabit sa o execut si eu. 
Insa nu am fost atenta la modul de rulare si mi-a iesit diferit, dar la fel de delicios.

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 150 ml lapte
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g unt pentru aluat
  • 70-100 g unt pentru uns foile
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert trandafirasi cu nutella, din aluat de casa:

Intr-un bol incapator am pus faina.
In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata.
Am amestecat putin.
Am lasat 10 minute la loc cald cu vasul acoperit pana a inceput sa se umfle drojdia.
Am adaugat apoi zaharul pudra, am amestecat.
Am adaugat sarea.
Apoi am adaugat untul moale.
Am inceput sa framant.
Dupa ce aluatul a devenit nelipicios, am acoperit bolul cu folie si l-am lasat la loc cald aproximativ 1 ora.
Am presarat putina faina pe blatul de lucru si am rasturnat aluatul.
Am impartit aluatul in 6 bile egale si le-am acoperit cu folie.
Dupa 15 minute am intins cate o foaie subtire dreptunghiulara din fiecare bila.
Am uns cu unt si putina nutella. Am rulat.
Am taiat fiecare sul de-a lungul si am rulat cu partea taiata in sus.
Am tapetat tava cu unt si faina.
Am asezat spiralele rezultate in forme. Le-am acoperit cu folie.
Am mai lasat putin la crescut cat am incins cuptorul la 180°C.
Am dat tava la cuptor pentru 12-15 minute.
Le-am scos din tava, le-am lasat putin sa se racoreasca si le-am servit imediat. 

TIPS-URI

1

optional se pot pudra cu zahar pudra la final

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert trandafirasi cu nutella, din aluat de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor