Desert tort cu crema de branza

de -Licurici- in Torturi, 26 Iun 2017 | 3865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 9 oua
  • 9 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri cacao
  • 9 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 g branza de vaci
  • 300 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • o lingura coaja de portocala confiata
  • Pentru sirop:
  • compot de visine
  • Pentru decor:
  • ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de branza:

Pentru blat, se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cacaua.

Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.

Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, pe rand, laptele, uleiul, apoi se adauga, putin cate putin, faina, amestecand cu o spatula, de jos in sus.

Se tapeteaza o forma de tort cu foaie de copt (diametrul de 29cm), se adauga aluatul si se da la cuptor pentru 25 min. Se verifica cu scobitoarea daca a fost gata si se lasa la racit pana a doua zi.

Pentru crema, branza de vaci se mixeaza cu zaharul.

Frisca se bate separat, apoi se incorporeaza in compozitia cu branza.

Blatul se taie in 2, se insiropeaza cu compot, apoi se pune mai mult de jumatate din crema, al doilea blat insiropat si se acopera cu restul de crema.

Deasupra se rade ciocolata cu lapte.

Se lasa la rece, apoi se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

ieri la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de mure, vanilie si mascarpone