Desert tort ciocolatos

de amalia01 in Torturi, 19 Mar 2018 | 3385 vizualizari

 

Nu neaparat pentru ca tin post, ci pentru ca nu ma dau niciodata in laturi cand este vorba despre o provocare.

 

INGREDIENTE

  • a. blat
    • 2 cani de faina
    • 1/2 cana de zahar
    • 3 lg cacao neagra Dr. Oetker
    • 1 cana nuca macinata
    • 1 1/2 cana de apa minerala
    • 1/2 cana de ulei
    • 1 borcan de dulceata de capsuni ( 250 g)
    • 1 praf de copt Dr. Oetker
    • zeama de la 1/2 de lamaie
    b. crema
    • 100 g ciocolata Nestle Desert Noir
    • 300 ml frisca lichida Meggle Creme Patisserie
    c. decor
    • cirese confiate
    • coaja de portocala
    • decoratiuni Dr. Oetker
    d. mai ai nevoie de :
    • compot de cirese
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort ciocolatos:

Blat
Amesteci bine toate ingredientele uscate, mai putin  praful de copt. Adaugi apoi uleiul si apa minerala, omogenizand bine cu ajutorul mixerului, la viteza mica. Incorporezi apoi dulceata de capsuni. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il incorporezi in aluat.

 Torni compozitia in tava si lasi la cuptor pentru 45 de minute ( sau pana cand suprafata devine ferma).
 Lasi blatul sa se raceasca in tava. Indepartezi inelul si il acoperi cu un servet curat, lasandu-l la rece pana a doua zi ( blatul se taie mult mai bine atunci).

Crema:

200 ml de frisca o bati bine, cu mixerul. Ciocolata o rupi bucatele si adaugi 100 ml frisca lichida. Asezi vasul la foc mic si amesteci bine, pana cand amestecul se omogenizeaza si devine cremos ( ca o smantana ). Ai grija sa nu fiarba! Peste frisca batuta adaugi in fir subtire 5-6 linguri de crema de ciocolata si bati cu mixerul la viteza mare. Dai crema la rece pentru 15 minute.
Intre timp scurgi ciresele de zeama si inlaturi samburii. Tai blatul in doua si asezi prima jumatate pe platou.
Montare:
Insiropezi prima foaie de blat cu zeama de compot. Asezi in strat uniform 3/4 din crema de ciocolata. Asezi ciresele peste crema. Intepi a doua felie de blat cu o scobitoare si o asezi peste cirese. Apoi il insiropezi. Torni peste blat crema de ciocolata calda care ti-a ramas. Dai tortul la rece pentru 10 minute, ca sa se intareasca putin glazura. Decorezi cu coaja de portocala, decoratiuni, cirese confiate si restul de crema.
Tortul va fi numai bun de savurat dupa 2 ore.
Nu uita sa presari putin praf magic de iubire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă