Desert tarta Tatin cu mere

de RuxyRux in Dulciuri, 4 Apr 2020 | 4314 vizualizari

 

O tarta delicioasa, reteta Sylviei Boutiere, iti multumesc draga mea, a iesit minunata si o prepar de cate ori avem pofta de ea!

 

INGREDIENTE

Aluat clasic frantuzesc :

  • 250 gr. faina
  • 125 gr. unt( 82%)
  • 1 lingura de zahar
  • un galbenus de ou
  • 30 ml apa
  • un pra de sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • vanilie

Umplutura:

  • 7 mere mari
  • 100 gr. zahar brun
  • 100 gr. unt
  • scortisoara
  • vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta Tatin cu mere:

Se cerne faina, se amesteca cu untul rece, cu apa, oul, vanilia, zaharul si scortisoara si se framanta un aluat pana ce se omogenizeaza perfect, se pune la rece pentru o jumatate de ora.

Intre timp se curata merele, se taie felii si se pregateste caramelul.

Intr-o tigaie adanca se pune zaharul impreuna cu vanilia si cu untul pana ce acesta se topeste, se lasa sa se caramelizeze, se adauga merele si se tin pana ce se coloreaza bine, se adauga scortisoara.

Se intinde foaia de aluat. 

Intr-o tava rotunda unsa cu unt, presarata cu o lingura de  zahar brun, se asaza merele caramelizate, se pune foaia deasupra, se introduce bine pe langa mere, se inteapa din loc in loc si in mijloc se taie usor, se pune la cuptor la 180 de grade si se coace pana ce se rumeneste frumos.

Cand este usor racita, se trece cu cutitul  pe margini,  se pune deasupra un platou se intoarce printr-o miscare precisa si rapida.

Se poate manca cu inghetata, sau cu o lingura de smantana.

O mare bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta Tatin cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]