Desert strudel cu mere

de Zamfira in Prajituri, 1 Aug 2019 | 3869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj (îl folosim complet decongelat)
  • 500 g mere
  • 2 lingurițe scorțișoara
  • 2 linguri zahăr
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • 1 esență rom
  • 1 gălbenuș pentru uns
  • 1 lingură de zahăr pentru presărat deasupra înainte de coacere
  • zahăr pudră pentru pudrare, după coacere și răcire
  • se mai poate adăuga nuci tocate mărunt și stafide
  • se mai poate servi cu frișcă sau dulceață
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu mere:

Curățăm merele de coajă, le răzuim pe o răzătoare cu ochiuri mari, stoarcem zeama destul de bine. Amestecăm merele cu zahărul și scorțișoara.

Călim merele 15 minute până când se topește zahărul. Adăugăm coaja de la lămâie, zeama și punem o esență de rom.

Întindem aluatul decongelat de foietaj într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Punem merele călite pe jumătate din foaie iar cu cealaltă jumătate acoperim merele.

Crestăm ștrudelul din loc în loc. Ungem ștrudelul cu un gălbenuș de ou și presărăm deasupra zahăr.

Punem ștrudelul în cuptorul încălzit la 230 C, după 10 minute reducem intensitatea căldurii la 180 C. Timp de coacere 35 minute.

Lăsăm să se răcească și putem să-l servim simplu pudrat cu zahăr pudră, cu frișcă sau dulceață

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]