Desert Semiluna de ciocolata

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 18 Mar 2021 | 6163 vizualizari

 

Blat pufos cu ciocolata si nuca, crema de galbenus si glazura de ciocolata.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150 gr unt
  • 130 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 6 albusuri
  • 10 gr praf de copt
  • praf de sare
  • 150 gr nuca macinata

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 80 gr zahar pudra

Glazura

  • 100 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 80 gr nuca macinata
  • esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Semiluna de ciocolata:

Pentru blat se mixeaza untul spuma, se adauga 80 gr zahar, apoi faina amestecata cu cacaua, praful de sare si un plic de praf de copt. Cele 6 albusuri se bat spuma cu 50 gr zahar si se adauga peste compozitia de mai sus, amestecand usor. La final se adauga nuca macinata. Se pune compozitia intr-o tava cu hartie de copt (25/35) si se introduce in cuptorul incins pentru 20-25 de minute.

Galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul pudra. Aceasta compozitie se distribuie peste blat cand este aproape copt si se mai lasa la cuptor 10-15 minute la foc mediu.

Pentru glazura laptele se pune pe foc cu zaharul pana se formeaza un sirop. Se ia vasul de pe foc si se adauga untul taiat cubulete si ciocolata neagra. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga nuca macinata si esenta de rom.

Crema rece se distribuie peste blatul rece. Prajitura se introduce la rece pentru cel putin 2 ore, apoi se taie sub forma de semiluna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Semiluna de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]