Desert rulouri fragede cu mac

de Valclaudia in Dulciuri, 13 Mai 2018 | 11527 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul fraged:

  • 270 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 1 ou mare de casa
  • 160 gr. smantana grasa
  • 200 gr. unt 60% grasime
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar

Umplutura de mac:

  • 150 ml lapte
  • 100 gr. zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 150 gr. mac trecut prin rasnita
  • 30 gr. gris

In plus cca 50 gr. zahar vanilat cu aroma de vanilie pentru pudrat

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri fragede cu mac:

Din untul rece, smantana, ou, 2 linguri zahar, un praf de sare si faina proaspat cernuta, framantam aluatul pe care il impachetam in folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 1 ora.

Preparam intre timp umplutura: trecem macul prin rasnita cateva secunde.

Laptele il punem la foc mic intr-o craticioara impreuna cu zaharul.

Adaugam macul rasnit, amestecam si lasam sa fiarba cca. 5 minute, dupa care turnam grisul in ploaie si amestecam repede avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Acest amestec se va ingrosa repede, oprim focul si lasam la racit.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Scoatem aluatul de la rece, il impartim in trei parti.

Fiecare parte de aluat se intinde pe masa de lucru infainata asa incat sa capete forma aproximativ dreptunghiulara.

La margine asezam in strat uniform compozitie de mac si gris (vezi foto), apoi rulam foaia si taiem rulourile, folosind un cutit cu lama subtire.

Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, apoi le coacem la temperatura de 160 grade C, folosind totodata si functia de coacere cu ventilatie.

Dupa ce se rumenesc usor, le scoatem pe un platou, le pudram cu zahar pudra vanilat si dupa ce se racesc, servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri fragede cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea