Desert prajitura Fraguta

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Noi 2021 | 6643 vizualizari

 

Mai aveam in congelator niste fragute ratacite si m-am gandit sa nu se plictiseasca singure in frig, asa ca le-am combinat intr-o prajitura.

 

INGREDIENTE

  • Blat ( 25/35 cm)
  • 270 g albus
  • 200 g zahar
  • 270 g nuca macinata grosier
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri faina
  • Crema
  • 160 g fragi
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 3 galbenusuri
  • 100 g ciocolata alba
  • 6 g gelatina
  • 500 g mascarpone
  • 300 ml smatana penttru frisca+ 4 pliculete zahar vanilat
  • Sirop
  • 1 cana cu cappuccino facuta la Expresorul Prima Latte Breville
  • Glazura
  • 200 g ciocolata Schottegen Praline Noisettes
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fraguta:

Blat : Am folosit o tava cu pereti detasabili 24/35 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat, amidonul, faina si cacaoa cernute, amestecand cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat si nuca macinata grosier. Am pus compozitia in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30 min , am facut testul scobitorii. Am lasat sa se raceasca bine blatul.

Crema :  Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece.Intr-o craticioara am pus fragii, zaharul si laptele, am asezat craticioara pe foc si am amestecat bine pana ce zaharul sa topit, apoi am adaugat galbenusurile si ciocolata. Am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit lichida, apoi am incorporat gelatina hidratata. Am lasat sa scada temperatura sub 40 grade. Intre timp am mixat smantana pentru frisca impreuna cu zaharul vanilat. Mascarponele l-am mixat cateva minute apoi am incorporat lingura cu lingura crema de fragi, am adaugat si frisca batuta.

Asamblare : Tava in care am copt blatul am imbracat-o in folie alimentara, pe margini am pus banda acetata, am asezat blatul, l-am intepat cu o furculita, apoi am insiropat cu cappuccino. Peste blat am pus crema, am bagat tava la frigider cca 30 min. 

Glazura: Ciocolata am topit-o pe baie de abur, am adaugat si uleiul am omogenizat. Am scos tava din frigider, am turnat ciocolata topita, apoi am cernut cacao deasupra si am trantit tava de masa de 2 ori, apoi m-am jucat cu un bat de frigaruie pe suprafata prajiturii. Am bagat tava din nou la frigider pana a doua zi. A doua zi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fraguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Mamaia