Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata

de Merisor in Prajituri, 20 Iun 2018 | 8323 vizualizari

 

Este o prăjitură cu iaurt și banane, o combinație chiar perfectă, iar perlele de ciocolată caldă Hans Sloane, bogate în unt de cacao, i-au înnobilat gustul.
Sunt delicioase aceste perle de ciocolată caldă Hans Sloane, destinate în primul rând pentru a crea o ciocolată caldă de calitate.
Însă sunt bune a fi consumate chiar și simple, în deserturi, frappe-uri și cafea.
Eu  le-am inclus în această delicioasă prăjitură, dar am preparat și o ciocolată caldă, cu frișcă, pe care am servit-o alături de prăjitură.
Perfectă pentru ”Picnicul bucătărașilor”!

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă medii
  • 2 banane mai coapte( aprox. 275 g)
  • 250 g iaurt cremos
  • 150 ml ulei
  • 150 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 450 g făină
  • 50 g perle de ciocolată neagră
  • 1 praf de sare
  • 10 g praf de copt
  • zahăr pudră pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata:

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Separăm albușurile de gălbenușuri. Punem albușurile în bolul mixerului, presărăm sare peste ele și le mixăm până devin albe și spumoase. Măcinăm zahărul împreună cu zahărul vanilat, pentru a scurta timpul de preparare a bezelei, dar și pentru că albușurile se mixează mai bine cu zahăr pudră. Adăugăm, așadar, amestecul de zahăr pudră, peste albușuri, punându-l lingură cu lingură și mixănd la treapta superioară, până obținem acea bezea fermă, care rămâne fixată pe pereții vasului, atunci când îl întoarcem invers. Adăugăm, treptat, gălbenușurile și uleiul și omogenizăm compoziția. Rupem bananele și le punem în recipientul blenderului împreună cu iaurtul, pornim blenderul și obținem un smoothie pe care îl adăugăm peste compoziția de mai sus. Omogenizăm din nou, apoi adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt. Am vrut să mă opresc la 400 g de făină, dar mi s-a părut compoziția subțire, așa că am mai adăugat 50 g. Trebuie să iasă o compoziție puțin mai groasă decât cea de pandișpan, având în vedere că avem iaurt în blat. Iaurtul ajută blaturile să își mărească volumul, dar dacă nu este făină suficientă, se vor lăsa după stingerea focului, pentru că rămân multe bule de aer în interior. Tapetăm baza tăvii( 25/25 cm) cu hârtie de copt, iar pereții îi ungem cu ulei și presărăm puțină făină. Întindem compoziția de prăjitură cu banane și perle de ciocolată în tavă, o nivelăm și presărăm deasupra perlele de ciocolată.

Dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade C sau până când prăjitura trece testul scobitorii. O lăsăm apoi să se tempereze, o scoatem din tavă, o porționăm și presărăm zahăr pudră peste ea. O parte din perlele de ciocolată au migrat prin interiorul prăjiturii, iar o parte au rămas la suprafață dând un aspect plăcut prăjiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

21.06.2018, 09:01

imi place, arata delicios!

dantes 1

21.06.2018, 09:50

delicioasa!

Merisor 1

21.06.2018, 14:03

Mulțumesc, tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu prune