Desert placinta impletita cu mere

de MotanLaOale in Dulciuri, 16 Noi 2017 | 4740 vizualizari

 

"Tarte si placinte rumenita si iscusite"

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj
  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta impletita cu mere:

Aluatul foietaj se lasa la decongelat.

Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.

Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.

Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit.

Pe masa se pune aluatul pe hartia de copt si se netezeste cu sucitorul.

Se imparte din ochi in trei pe partea lunga si treimile din parti se taie in fasii de 1,5-2 cm.

Se pun merele scazute pe fasia din mijloc, netaiata, si se acopera alternativ cu fasiile de pe margine.

Se pune intr-o tava cu hartia de copt cu tot.

Se unge cu galbenusul de ou batut.

Se pune in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.

Cand este rumenita frumos este gata.

Se taie rece si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta impletita cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme