Desert placinta cu mere si aluat fraged ( de post)

de cristinutanicolita in Dulciuri, 24 Feb 2018 | 7950 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1, 5 kg mere
  • 2 lg zahar
  • Scortisoara

Aluat :

  • 1 cana apa
  • 10 lg zahar
  • 10 lg ulei
  • 1 praf de copt
  • Un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Faina cat cuprinde ( cca 600 g)

Zahar pudra

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si aluat fraged ( de post):

Mai întâi pregătim merele. Le curatam de coaja, le spalam si le dăm pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o cratita, adăugăm zaharul si le calim până nu mai au zeama. La sfarsit adaugam scortisoara după gust, amestecam si le lasam sa se raceasca. 

Dam drumul la cuptor. 

Aluat : Intr-un bol punem apa, zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Mixam pana se topeste zaharul. Adaugam un praf de sare, praful de copt si faina. Framantam un aluat moale, dar nelipicios. 

Impartim aluat în 2 buc. 

Intindem 2 foi. 

Punem prima foaie în tava, tapetata cu hartie de copt, adăugăm merele si a doua foaie. Cu ajutorul unei furculite, intepam foaia de deasupra.

Coacem placinta la foc mediu cca 40 min.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si aluat fraged ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de portocale si arahide