Desert placinta cu dovleac

de Oana in Dulciuri, 24 Aug 2017 | 15537 vizualizari

 

Azi pregatim o placinta frageda cu dovleac si aromata cu scortisoara!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa rece
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita otet

Umplutura:

  • 1,5 kg dovleac ras
  • 100-150 gr zahar
  • 20 gr unt
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita esenta de rom
  • plus zahar pudra pentru décor
  • ulei pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu dovleac:

  1. Curata dovleacul si da-l pe razatoarea cu ochiuri mari sau la robotul de bucatarie. Cantareste apoi 1,5 kg si pune-l intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si untul.
  2. Lasa-l sa fiarba pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. Dupa ce opresti focul, adauga esenta de rom si scortisoara. Astfel, eviti ca dovleacul sa devina amar! Lasa-l sa se raceasca si pregateste aluatul.
  3. Pune putina sare peste faina, fa o adancitura in mijloc si pune otetul si uleiul. Otetul va face aluatul fraged!
  4. Toarna apoi apa rece si framanta aluatul pana devine elastic si pufos. Nu este nevoie sa il lasi la crescut!
  5. Imparte-l in patru, presara faina pe masa si intinde pe rand, cate o foaie dreptunghiulara si subtire, pe care o ungi cu putin ulei. Imparte si compozitia de dovleac in patru si umple foile. Intinde dovleacul pe toata foaia, apoi ruleaz-o usor pana obtii un rulou, sigiland bine capetele, ca sa nu iasa compozitia.
  6. Pune rulourile de placinta in tava unsa cu ulei si taie placinta in bucati cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Unge rulourile cu ulei, astfel, placinta va fi crocanta.
  7. Coace placinta cu dovleac in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, cam 40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
  8. Dupa ce s-a racit putin, poti sa o pudrezi cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]