Desert pere posate in vin

de xana in Dulciuri, 31 Ian 2018 | 5201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pere coapte dar firme
  • 300 ml vin rosu sec de calitate
  • 100 ml apa
  • 1 felie de ananas proaspat
  • 2 felii de clementina
  • 3 linguri zahar brun
  • 4 cuisoare
  • 1 baton de scortisoara
  • 3 stelute anason
  • 1 varf de lingurita nucsoara macinata
  • 1 varf de lingurita cardamom macinat
  • 1 iaurt grecesc
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pere posate in vin:

Curatam perele de coaja si, cu ajutorul unei lingurite, scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala adanca, dar nu prea mare, atat cat sa incapa. Taiem felia de ananas in 4 si o adaugam in oala cu pere impreuna cu feliile de clementina, zaharul, cuisoarele, scortisoara, anasonul, nucsoara si cardamomul. Adaugam apoi apa si vinul si amestecam usor.
Taiem un cerc din hartie de copt cu diametrul putin mai mare decat cel al oalei si il asezam deasupra in asa fel in cat sa atinga atat perele cat si suprafata vinului.
Punem oala la foc potrivit si lasam perele sa fiarba timp de 20 de minute de cand incep sa dea in clocot.
Dupa acest timp, scoatem perele pe o farfurie si strecuram vinul pe care il punem din nou la foc cca. 20 de minute sau pana cand s-a redus la o treime din cantitatea initiala si s-a ingrosat putin.
Pe farfuria unde vom servi, punem iaurtul in mijloc, apoi cu o lingura turnam siropul de vin deasupra si de jur imprejur, iar cu o scobitoare facem cercuri in iaurt in asa fel incat sa-i dam un aspect marmorat. Asezam perele in mijlocul iaurtului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere posate in vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

ieri la 08:46

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

pe 23.04 la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mere la cuptor