Desert pariziene simple

de RODIMUR in Dulciuri, 3 Feb 2018 | 5029 vizualizari

 

Am făcut aceste pariziene simple la îndemnul cuiva și nu-mi pare rău. M-am gândit că și croissant-ele franceze simple, doar cu unt, mi se par mult mai bune decât acelea umplute, cu orice. Aceste pariziene simple au ieșit foarte bune și drăguțe, părându-mi-se alegerea perfectă pentru un plăcut mic-dejun.
Din ingredientele de mai joc mi-au ieșit 12 pariziene simple, de mică dimensiune.

 

INGREDIENTE

  • 350 grame de făină albă
  • 15 grame de drojdie proaspătă
  • 50 grame de zahăr tos fin
  • 100 ml de lapte dulce, fiert
  • 1 ou
  • 30 grame de unt
  • 1 praf de sare
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 ou pentru uns
  • făină albă pentru modelat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pariziene simple:

Se pune făina (în care s-a amestecat praful de sare) într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, zahărul și oul. Se răzuiește lămâia și se amestecă ingredientele din mijlocul vasului, până ce se dizolvă drojdia și zahărul. Se adaugă laptele cald, puțin cîte puțin și apoi untul, încorporându-se toată făina. Se frământă aluatul până ce devine elastic și nelipicios.

Aluatul se acoperă cu un șervet curat și se lasă la dospit, la căldură, ferit de curenții de aer rece.

Când aluatul și-a dublat volumul, se scoate pe planșeta înfăinată și se mai frământă puțin pentru a deveni mai ferm și mai ușor de prelucrat.

Se porționează aluatul în 12 bucăți. Din fiecare bucată de aluat se întinde câte o foaie subțire, de forma unei mâini cu "degetele" întinse. Se crestează aluatul pentru a delimita "degetele" și se rulează de la capătul care a rămas necrestat, înspre direcția opusă.

Parizienele formate astfel se pun într-o tavă cu hârtie de copt.

Se mixează bine un ou și se ung parizienele.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit și când parizienele s-au rumenit frumos, se oprește focul de la aragaz.

Parizienele sunt foarte bune, atât calde, cât și reci, la micul dejun, sau la pachet.

TIPS-URI

1

Pentru ca aluatul să crească frumos, trebuie ca ingredientele (ouă, unt, făină) să fie la temperatura camerei.

2

Laptele pentru frământat trebuie să fie cald, nu fierbinte.

3

Acest aluat nu necesită frământare îndelungată, ca cel pentru cozonaci.

4

Pentru ca aluatul să crească frumos, trebuie ținut la căldură.

5

Și oul cu care se vor unge parizienele trebuie să fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pariziene simple" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 700 lei
2899.99 lei
2199.99 lei

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

COMENTARII (33)

RODIMUR 1

04.02.2018, 20:47

Mulțumesc frumos, Cristinuța!

oanapl 1

05.02.2018, 21:54

Delicioase!

RODIMUR 1

05.02.2018, 22:55

Mulțumesc frumos, Oana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]