Desert la pahar cu cus-cus si gutui

de vio_dreams in Dulciuri, 19 Oct 2014 | 7687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr paste cus-cus
  • 3 gutui mari (cca 1 kg)
  • 400 ml lapte
  • 4+2 linguri zahar
  • 200 gr zahar
  • 25 gr unt
  • esenta vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu cus-cus si gutui:

Curatam gutuile iar coaja si cotoarele le punem intr-o craticioara, le acoperim cu apa si le lasam sa fiarba pana aceste devin moi. strecuram lichidul obtinut si il punem intr-un vas impreuna cu 200 gr zahar. Lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop gros.  Il lasam deoparte sa se racoreasca.

Punem doua linguri de zahar intr-o craticioara pe foc si le caramelizam. Atentie sa nu ardeti zaharul fiindca devine amar. Adaugam untul in caramelul fierbinte si dupa ce untul este incorporat adaugam gutuile taiate feliute mici. Lasam pe foc pana gutuile incep sa se inmoaie.

Fierbem laptele impreuna cu cus-cus-ul, 4 linguri de zahar si esenta de vanilie. Trebuie sa aiba consistenta asemanatoare cu cea a laptelui cu orez.

Incepem sa asamblam desertul in pahare. Punem mai intai un strat de cus-cus fiert in lapte. Nivelam.

Adaugam un strat de gutui caramelizate si  nivelam.

Continuam cu un strat de cus-cus. Nivelam si dam la rece cateva minute.

Adaugam deasupra jeleul  de gutui caldut (nu il lasati sa se raceasca fiindca se va intari). Dam la frigider pana cand se intareste jeleul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu cus-cus si gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar