Desert inghetata de revent si flori de hibiscus

de katty in Dulciuri, 5 Iul 2017 | 2930 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr revent (rubarba)
  • o mana flori de hibiscus uscate
  • 500 gr smantana de frisca
  • 2-3 linguri de zahar sau dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de revent si flori de hibiscus:

 In 200 ml apa punem florile de hibiscus. Le dam 2-3 clocote, apoi stingem focul, acoperim vasul si le lasam 10-15 minute la infuzat. Spalam tijele de revent si le taiem cubulete. Le punem intr-o craticioara si peste ele scurgem apa de pe florile de hibiscus. Pastram florile pentru a orna cu ele inghetata.

Adaugam zaharul si fierbem cateva minute pana tijele se inmoaie. Mixam bine compozitia si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, fie, batem smantana usor si o amestecam cu crema, apoi o dam la congelator pentru cateva ore, ori le punem la masina de inghetata. Servim inghetata ornata cu florile de hibiscus pastrate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de revent si flori de hibiscus" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone