Desert impletita cu branza si mere

de MotanLaOale in Prajituri, 8 Iun 2020 | 3009 vizualizari

 

Inspirat de Rocsi. Foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 270 g aluat foietaj proaspat
  • UMPLUTURA DE MERE
  • 500 g mere
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 amestec pentru placinta de mere
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • UMPLUTURA DE BRANZA
  • 200 g branza de vaci
  • 60 g zahar
  • 1 ou
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un galbenus pentru uns
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert impletita cu branza si mere:

Merele se curata de coaja si se taie cuburi potrivite.

Se pun intr-o cratita cu zaharul si se calesc 5 minute, amestecand.

Se pune scortisoara si condimentul pentru placinta si se mai caleste 5 minute, amestecand.

Se pune amidonul diluat in 2 linguri de apa, se lasa 1 minut amestecand si se lasa la racit.

Intr-un castron se amesteca branza, zaharul, oul si zaharul vanilat.

Se intinde foaia pe blatul de lucru si se netezsste cu sucitorul.

Se imparte in trei din ochi si partile laterale se taie fasii.

Se pune pe mijloc umplutura de branza si de mere.

Se inchide capatul si se impletesc fasiile una din dreapta, una din stanga pana se termina.

Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se unge cu galbenus de ou.

Se introduce in cuptrul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 minute.

Cand este rumenita frumos se scoate din cuptor si se lasa la racit acoperita cu un prosop gros.

Se feliaza rece si se poate presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert impletita cu branza si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]