Desert haiose

de mirela0911 in Prajituri, 4 Feb 2019 | 9247 vizualizari

 

Nu am mai facut haiose cred ca de vreo treizeci de ani, dar atunci eram doar ajutor in bucatarie. Mi se pareau foarte greu de facut dar nu e deloc asa. Am facut niste haiose grozav de bune, umplute cu rahat si gem de prune cu nuca.

 

INGREDIENTE

  • 600 g osanza
  • 200 g faina alba
  • 800 g faina alba
  • 1 lgt rasa cu sare
  • 1 ou
  • 200 ml vin alb
  • 1 lg untura
  • apa minerala cat cuprinde
  • rahat colorat
  • gem de prune amestecat cu nuca macinata
  • zahar pudra vanilat
Portii: 80
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert haiose:

Osanza se curata de pielita, apoi se da prin masina de tocat si se amesteca bine cu cele 200 g faina. Se imparte in 3 parti egale.

Intr-un bol se pune faina, sarea, untura, oul si vinul alb. Se amesteca cu mana apoi se toarna apa minerala putin cate putin atat cat cere aluatul pentru a se putea framanta. Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta timp de 10-15 minute.

Se intinde intr-o foaie patrata si se unge cu o parte din osanza cu faina. Se impatura astfel: se aduce aluatul dinspre stanga spre dreapta pana la jumatatea foii apoi se petrece cealalta parte peste aluat si se indoaie apoi pe verticala, partea de deasupra pana la jumate si apoi partea de jos. Cel mai bine se vede din poze. Se da la rece timp de 20 de minute apoi se repeta de inca 2 ori operatiunea.

Se imparte aluatul in doua. Se ia o bucata si se intinde intr-o foaie subtire de 3-4 mm. Cu un cutit fierbinte se taie in patratele apoi se asaza cate o lingurita din amestecul de gem cu nuca sau rahat. Se pliaza in dou si se asaza in tava. Se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade si se lasa pana se rumenesc usor si se desfac foite.

La fel se procedeaza si cu cealalta bucata de aluat.

Asa calde se tavalesc sau se presara zahar pudra vanilat. Sunt minunate!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru a taia mai usor aluatul, puneti lama cutitului direct pe flacara focului pentru cateva secunde!

2

Se pot umple cu ce preferati, insa cele mai bune sunt cu gem de prune si nuca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert haiose" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (26)

dantes 1

06.02.2019, 14:03

Bune!

oanapl 1

10.02.2019, 13:15

Delicioase!

Panacris 1

04.09.2019, 15:25

Azi le vine randul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca Zapada