Desert gogosi de post umplute cu mere

de Rocsi in Mancaruri de post, 14 Iun 2017 | 12304 vizualizari

 

Nu fac foarte des gogosi, nu ca nu ne plac, doar ca le evit pentru ca mananc destul de multe 😁. Insa sunt zile de post, cand simtim nevoia de ceva dulce si atunci prefer sa pregatesc repede cateva gogosi sau clatite. Daca le mai facem si umplute cu mere gogosile, sunt si mai grozave, sa ma credeti pe cuvant!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 280-300 ml apa minerala
  • 7 gr drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • 30 ml ulei
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite de vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 1 kg mere
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi de post umplute cu mere:

Aluatul:
Intr-un bol, cernem faina.
Adaugam zaharul, drojdia, sarea, coaja de portocala si le amestecam toate cu o paleta.
Incepem si incorporam apa minerala calduta treptat si vanilia.
Cand toate ingredientele sunt bine incorporate, iar aluatul este elastic si usor lipicios, adaugam uleiul si mai framantam 1-2 minute.
Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca la loc cald o ora, o ora si ceva.

Umplutura:
Curatam merele, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie, punem uleiul, merele stoarse de zeama si zaharul.
Le inabusim la foc potrivit, pana scade lichidul de tot, iar la final, adaugam scortisoara si amestecam.
Tragem merele de pe foc si le lasam sa se raceasca.
Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru, dar presaram putina faina inainte.
Intindem o foaie potrivit de subtire, iar cu ajutorul unui bolisor decupam cercuri.
Pe o parte a cercurilor punem umplutura, iar cu cealalta parte venim peste si le acoperim.

Presam bine marginile.
Strangem aluatul dintre cercuri, intindem iar o foaie, iar facem gogosi si tot asa pana terminam tot aluatul.
Intr-o tigaie, punem mai mult ulei si il lasam sa se incinga.
Reglam focul potrivit, rumenim gogosile pe ambele parti, rand pe rand.

Le scoatem intr-un bol in care punem servetele de bucatarie.
Le pudram cu zahar si le servim calde.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 18 gogosi umplute.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi de post umplute cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mere si stafide in foi de placinta