Desert flan portughez- Pasteis de Nata

de Catalina L in Dulciuri, 10 Iun 2017 | 3910 vizualizari

 

Republica Portugheză sărbătorește, în fiecare an, la 10 iunie, Ziua Națională - comemorarea poetului Luís de Camoes și marcarea Zilei Comunităților portugheze.
Va prezint, cu aceasta ocazie, un desert traditional.
Acest desert a fost ales sa reprezinte Portugalia la initiativa "Café Europe" cu ocazia Zilei Europei in Austria in 2006. Fiecare stat european a prezentat un desert traditional.
Romania era reprezentata cu traditionalul nostru "Cozonac".
Este de asemenea, un desert foarte popular in China unde a fost introdus ca urmare a colonizarii portugheze.
Pastel de nata face parte din top-ul celor mai bune 50 preparate din lume, dupa celebrul ziar The Guardian.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/flan-portughez-pasteis-de-nata.html
 

 

INGREDIENTE

  • 500 ml de lapte
  • 180 g de zahar
  • 40 g de faina
  • 1 ou
  • 4 jgalbenuse de ou
  • 1 varf de sare
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 linguri de zeama de lamaie
  • 1 aluat foietaj
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan portughez- Pasteis de Nata:

Pastaia de vanilie o taiati in lungime si o curatati bine de seminte.

Se pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie taiata si semințele de vanilie.

Intr-un castron/bol, amestecati faina, zaharul si sarea.

Cand laptele ajunge la fierbere, luati de pe foc, scoateti pastaia.

Turnati laptele fierbinte treptat, peste amestecul precedent, amestecand in continuu.

Puneti din nou pe foc si lasati sa se ingroase, amestecand in continuu. Dati deoparte.

Incalziti cuptorul la 220°C.

Intindeti aluatul foietaj pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l in cercuri de 8 cm. Puneti-l in formele de muffins, unse cu unt. 

In crema calduta, adaugati treptat, galbenusurile de ou, apoi oul intreg, amestecand bine si sucul de lamaie.

Turnati compozitia in forme. Le-am umplut bine, utilizand toata compozitia.

Coaceti la 220°C, timp de  15-20 minute.

Lasati-le sa se raceasca inainte de a le scoate din forma.

Sunt foarte bune reci.

Bun desert!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan portughez- Pasteis de Nata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]