Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

de Lau in Dulciuri, 25 Apr 2019 | 4032 vizualizari

 

Multumesc Merisor

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml ulei
  • 4 galbenusuri
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • esenta de vanilie
  • Umplutura
  • 5 albusui
  • 100 zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50 g nuca macinata
  • 30 g cacao
  • 100 g nuca tocata grosier
  • 20 g pesmet
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • optional-rahat
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • mac
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece:

Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia.

Amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, adaugam laptele cald.

Adaugam peste drojdia, coaja de portocala si de lamaie data prin razatoarea mica.

Framantam un aluat omogen adaugand treptat uleiul. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pana dimineata.

Umplutura=mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam nuca amestecata cu cacao, pesmet, zaharul vanilat, omogenizam.

Scoatem aluatul pe masa infainata, impartim coca in 2.

Daca dorim sa facem cozonac impletit, il impartim in 4.

Intindem aluatul il ungem cu crema si rulam.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim si lasam la dospit 30 min.

Le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele, presaram mac si dam la cuptorul incalzit cca  40-50 min la 160 grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort pralinat cu trufe