Desert covrigi Polonezi

de Rahela Velicu in Dulciuri, 28 Feb 2018 | 16401 vizualizari

 

Asa de martisor, v-am adus covrigi :)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 25 g unt
  • 50 ml ulei pentru aluat + 100 ml ulei pentru uns covrigii
  • 70 h zahar
  • 3 galbenusuri
  • 25 g drojdie proaspata
  • 500-520 g faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 linguri de miere ( sau zahar)
  • + 2 linguri de lapte
Portii: 17
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert covrigi Polonezi:

Punem faina intr-un bol.

Incalzim laptele impreuna cu untul, lasam pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam peste lapte si uleiul ( trebuie sa fie o compozitie usor calduta, nu fierbinte) si dizolvam drojdia. Adaugam lichidul peste faina si amestecam. Adaugam si 2 galbenusuri si coaja rasa de lamaie si framantam. Aluatul rezultat este moale, dar nelipicios. Lasam 1 ora la dospit in loc calduros sau in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

Ungem blatul de lucru cu ulei si intindem foi cat mai subtiri. Ungem foaia cu ulei, taiem fasii cam de 5 cm latime. Rulam fiecare fasie, apoi taiem ruloul in 2 parti ( nu pan la capat, lasam 1 cm netaiat) pe care le rasucim intre ele si unim capetele, dandu-i forma de cerc.

Punem covrigii in tava tapetata cu hartie de copt si ii ungem cu un galbenus batut cu cele 2 linguri de lapte.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Intre timp facem un sirop din 4 linguri de miere si o cana de apa. Stropim din abundenta covrigii cu sirop dupa ce sunt gata si-i mai dam 1-2 minute la cuptor, dupa care ii mai stropim inca odata cu sirop din abundenta si ii ungem cu miere

TIPS-URI

1

Siropul se poate face cu zahar daca nu aveti miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert covrigi Polonezi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri pentru Craciun