Desert ciocolata de casa cu nuci pecan

de oanapl in Dulciuri, 2 Ian 2021 | 3687 vizualizari

 

"retete festive de iarna"
Ciocolata de casă nu putea să lipsească de pe masa de Crăciun. 

 

INGREDIENTE

  • 140 ml apă
  • 220 g zahăr
  • 380 g lapte praf
  • 60 g cacao
  • 140 g unt
  • esență de rom
  • 50g nuci pecan
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu nuci pecan:

Se pune apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu) se mai lasă pe foc 6-7 minute până când compoziția are aspectul unui sirop.
Separat se cerne cacaua și laptele praf. Se ia siropul de pe foc și se adaugă untul și esența de rom apoi se omogenizează. Se toarnă siropul peste ingredientele uscate și se amestecă bine să nu rămână cocoloașe. Se adaugă nucile rupte bucățele și se omogenizează compoziția.
Se tapetează o tavă mică cu folie de plastic alimentară și se adaugă ciocolata, apoi se nivelează și se lasă la răcit (nu in frigider). După ce s-a răcit complet se dă la frigider pentru câteva ore, apoi se poate tăia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu nuci pecan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (20)

oanapl 1

03.01.2021, 19:30

Vă mulțumesc pentru aprecieri!

Rocsi 1

03.01.2021, 20:05

Minunata este ciocolata de casa!

oanapl 1

15.01.2021, 18:51

Așa este Roxy!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]