Desert chec zebra cu portocale

de Oana in Prajituri, 11 Oct 2017 | 15913 vizualizari

 

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec marmorat ! Singura problema e ca nu te vei putea opri dupa o singura felie!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • 225 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • putina sare
  • putin ulei si faina pentru tapetat tavile de chec
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec zebra cu portocale:

Pentru inceput, separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile cu putina sare pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul, pana obtii o bezea. Separat, bate galbenusurile cu uleiul, cu ajutorul unui tel. Adauga sucul proaspat de portocale si vanilia. Rastoarna praful de copt peste faina si cerne-o peste compozitie. Amesteca usor cu o spatula pana se incorporeaza toata faina.

Pune bezeaua peste compozitia de chec, putin cate putin, amestecand cu spatula de jos in sus. Imparte compozitia in doua parti egale. Pune apa fierbinte peste praful de cacao si incorporeaza intr-unul din bolurile cu compozitie de chec. In celalalt bol pune coaja rasa de portocala.

Tapeteaza cu ulei si faina doua forme de chec si alterneaza cele doua compozitii, pornind din centrul formei si punand mereu deasupra, in acelasi loc.

Pune checurile in cuptorul preincalzit la 170 de grade C si lasa-le 40-45 de minute. Fa testul cu scobitoarea sa vezi daca sunt gata.

Scoate tavile din cuptor, apoi rastoarna checurile pe un prosop curat si lasa-le la racit. Pudreaza-le cu zahar si taie felii generoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec zebra cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]