Desert chec mozaic

de Andreea Baraboi in Prajituri, 5 Iun 2014 | 18520 vizualizari

 

Astazi nu stiam ce desert sa pregatesc pentru familia mea si rasfoind printre retele bucatarasilor am gasit-o pe aceasta. Am mai adaugat eu cate ceva din experienta si asa mi-am surprins familia intr-un mod placut. Este o reteta foarte delicioasa si super economica!

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 400 g faina
  • 400 g zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri apa
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec mozaic:

Separam galbenusurile de albusuri.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul vanilat (eu zaharul vanilat l-am facut pudra) si le batem cu viteza mica, apoi adaugam zaharul putin cate putin. Compozitia trebuia sa iasa tip bezea.

Galbenusurile le batem cu uleiul adaugat treptat exact ca la maioneza, tot cu viteza mica de la mixer si le incorporam in compozitia de bezea. 

Faina o amestecam cu cele 2 lingurite de praf de copt. Adaugam faina treptat in compozitie si amestecam lejer, de sus in jos cu o lingura de lemn.

Cacaua se pune intr-un bol mic unde se amesteca cu apa.

Varsam trei sferturi din compozitie in cele doua tavi tapetate cu hartie de copt (eu obisnuiesc sa folosesc hartie de copt numai pe fundul tavii, restul il ung cu ulei) si in compozitia ramasa adaugam cacaua care este deja ca o pasta si o amestecam bine. O turnam in mod egal in compozitia din tavi. Cu ajutorul unui cutit se face mozaicul deasupra checurilor.

Se dau la cuptor preincalzit 30 -40 minute,.Proba se face cu scobitoarea. 

Lasam sa se raceasca si apoi le putem taia. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi zahar pudra pentru decor, dar eu nu am pus pentru ca este foarte dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec mozaic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]