Desert briose cu ghimbir si portocala

de BakeUpArtist in Prajituri, 18 Mar 2017 | 2679 vizualizari

 

Astăzi am decis să combin ghimbirul cu portocale, o combinație care îmi este dragă, atât în ceai, cât și în deserturi.  

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ghimbir proaspăt ras;
  • 2 linguri de coajă de portocală proaspăt rasă;
  • 50 ml suc de portocală;
  • 200 g zahăr;
  • 3 ouă;
  • 250 ml chefir;
  • 350 g făină;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • 1 praf de sare;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ghimbir si portocala:

Într-o crăticioară, punem ghimbirul pe foc mic împreună cu 50 g de zahăr și sucul de portocală și lăsăm să se gătească pentru câteva minute, până ce zahărul este topit complet. Închidem focul, adăugăm coaja de portocală, amestecăm și lăsăm să se răcească.

Mixăm ouale cu restul de zahăr, până ce compoziția își dublează volumul, adăugăm chefirul si mixăm din nou.

Separat, se amestecă făina cu sarea și praful de copt și se adaugă treptat peste ouă, mixând constant.

 La sfârșit, se adaugă și amestecul de ghimbir și se mixează bine. Umpleți 2/3 din formele de brioșe și coaceți la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenesc.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ghimbir si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza dulce si capsuni