Desert briose cu cacao si migdale

de mirela0911 in Prajituri, 4 Feb 2018 | 3097 vizualizari

 

Au iesit niste briose tare bune si pufoase.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 lg cacao
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 125 ml lapte
  • 75 ml ulei
  • 1 lgt esenta de migdale marocana
  • 80 g fulgi de migdale
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1-2 lg zahar pudra vanilat
  • bombonele pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu cacao si migdale:

Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat, cacaua cernuta, sarea si praful de copt. Se adauga ouale, laptele si uleiul si se mixeaza toate la un loc pana devine aluatul lucios. Se adauga si esenta de migdale, iar la final o parte din fulgii de migdale. Se omogenizeaza bine compozitia.

Se pregateste o tava de briose in care se asaza hartiile speciale pentru briose. Se toarna compozitia umpland pe trei sferturi formele. Deasupra se presara cativa fulgi de migdale.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa la racit pe un gratar.

Intre timp se bate smantana pentu frisca cu cele 2 lg de zahar pudra vamilat pana se obtine o consistenta mai groasa. Cu ajutorul unui posh si a unui dui se orneaza briosele deasupra cu cate un mot si se presara bombonele colorate.

Sunt tare bune langa o cafea! Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot umple formele ajutandu-ne cu doua linguri.

2

Se poate folosi orice aroma peferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu cacao si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra