Desert briose cu albusuri si ciocolata

de Gherca Daniela in Dulciuri, 7 Dec 2020 | 2962 vizualizari

 


Daca aveti albusuri de la diverse preparate si vreti sa faceti un desert rapid si bun, aceste briose sunt perfecte, pufoase in interior si usor crocante la exterior datorita albusului.
Aromele de vanilie si ciocolata se impaca perfect asa ca nu ramane decat sa le incercati!

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 150g faina
  • 100g amidon de porumb
  • 150g zahar
  • 120ml ulei
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • esenta de vanilie dupa gust
  • 100g ciocolata neagra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu albusuri si ciocolata:

 Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, amidonul, zaharul, praful de copt, ciocolata neagra (aici daca aveti pepite de ciocolata sau o maruntiti cu un cutit), iar peste aceste ingrediente  turnam uleiul si vanilia (vom obtine o pasta foarte tare) pe care o dam deoparte;
    Intre timp, intr-un alt bol punem albusurile cu un praf de sare si mixam pana obtinem o bezea tare. Luam putin cate putin din bezeaua obtinuta si o adaugam peste celelalte ingrediente si amestecam
cu o paleta de jos in sus pana obtinem o compozitie omogena si mai groasa ca la clatite.
   Intr-o tava de briose asezam hartiute sau forme de silicon si umplem fiecare forma cu aluatul obtinut, mie mi-au iesit 12 + alte 2 forme de ceramica.
    Dam la cuptor la 170°C pentru 30 minute sau pana sunt frumos rumenite!
    Merg perfect alaturi de ceai, cafea, lapte sau chiar simple! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu albusuri si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]