Desert batoane de ciocolata cu miez de fistic

de Ancutsa in Dulciuri, 7 Sep 2019 | 1965 vizualizari

 

Ciocolata de casă a avut succes în familia mea, așa că am pregătit niște variațiuni, între care aceste batoane cu un strat alb, un strat negru cu cafea, plus miez de fistic.

 

INGREDIENTE

  • Pentru stratul negru:
  • 130 g lapte praf Dr. Oetker,
  • 26 g cacao 20 % grăsime Dr. Oetker,
  • 60 g îndulcitor pudră,
  • 40 ml apă,
  • 65 g unt 82% grăsime,
  • O linguriță cafea măcinată,
  • Pentru stratul alb:
  • 130 g lapte praf Dr. Oetker,
  • 60 g îndulcitor pudră,
  • 40 ml apă,
  • 65 g unt 82% grăsime,
  • 1 linguriță esență de vanilie,
  • Pentru miez:
  • 40 g fistic nesărat, măcinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert batoane de ciocolata cu miez de fistic:

 

Mai întâi se pregătește miezul de fistic, curățând fisticul de coajă, de pielițe și dându-l la râșniță, pentru a ieși cât mai fin.

 Pentru stratul negru:  se amestecă laptele praf cu cacaoa și cafeaua măcinată, cu o lingură de lemn și apoi se cerne amestecul în alt castron.

Se pregătește o tavă cu folie alimentară, ca să nu se lipească ciocolata.

Separat, se pun la fiert apa cu îndulcitor pudră, lăsând să fiarbă aprox 1 minut, apoi se adaugă untul. Se dă focul mic, amestecând des și se mai lasă să fiarbă maxim un minut, apoi se încorporează amestecul de cacao și lapte praf, omogenizând. Se dă de pe foc, se amestecă energic, întrucât se solidifică repede.

Se toarnă ciocolata în tavă, nivelând cu o spatulă de silicon (este bună pentru că este antiaderentă). Se presară fisticul măcinat și se presează ușor.

Se lasă deoparte, iar acum se prepară stratul alb:  se fierb maxim un minut apa cu îndulcitorul pudră, se încorporază untul și esența de vanilie, apoi și laptele praf, omogenizând. Nu fierbeți mult, pentru a nu ieși fărâmicios. Se dă de pe foc și se întinde peste stratul de fistic.

Se învelește în folie alimentară, se lasă câteva minute pe masă, la răcorit, apoi se dă la frigider până la servire.

 

Când se scoate din formă, se întoarce, iar partea neagră vine deasupra.

Se porționează în batoane. Eu am obținut 6 batoane de câte 100 g.

 

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătire: 6 min

Porții: 6

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/batoane-de-ciocolata-cu-miez-de-fistic.html

TIPS-URI

1

Observație! Timpul de lucru este alert, de aceea trebuie să aveți pregătite dinainte și măsurate toate ingredientele și să aveți la îndemână toate ustensilele. Ciocolata se solidifică repede. Alt sfat este să nu o fierbeți prea mult, pentru că devine fărâmicioasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert batoane de ciocolata cu miez de fistic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu telemea si chimen