Desert aromat cu inghetata si piersici caramelizate

de katty in Dulciuri, 2 Aug 2020 | 2345 vizualizari

 

Retete de vara
O combinatie reusita(zic eu) intre o inghetata de iaurt cu aroma de piersici si fructul pasiunii, piersici caramelizate si un foitaj crocant usor dulceag.

 

INGREDIENTE

  • Inghetata:
    • 350 gr iaurt piersici si fructul pasiunii 8% grasime
    • 170 gr frisca vegetala
    • 4 piersici
    • 2 linguri de zahar
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • 100 ml apa
    • 1 lingura coniac
    Piersici caramelizate:
    • 4 piersici
    • 2 linguri zahar
    • 20 gr unt
    • 1 lingura coniac
    In plus:
    • 400 gr aluat de foitaj
    • zahar brun
    • seminte de susan
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert aromat cu inghetata si piersici caramelizate:

Pregatim inghetata.Piersicile descojite si taiate bucati le punem intr-o craticioara cu apa, zaharul si zeama de lamaie si le dam cateva clocote, pana piersicile se inmoaie. Dam jos, mixam compozitia si o punem la racit. In masina de inghetata punem iaurtul si frisca usor batuta si o  batem 25-30 de minute.Inainte de a opri masina turnam coniacul. Tapetam o forma mai intinsa, dar nu inalta cu folie alimentara. (eu am folosit o forma dreptunghiulara de tarta) Turnam jumatate din inghetata. In cealalta jumatate punem piureul de piersici, amestecam usor si turnam deasupra. Dam forma la congelator pana se ingheata bine. Intindem aluatul de foitaj usor si il taiem dreptunghiuri nu foarte mari. Cu o pensula umezim foitajul si presaram zahar brun si semintele de susan.Intepam cu o furculita din loc in loc. Asezam  foitajul in tava si dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos. Le scoatem si le lasam la racit. Descojim piersicile si le taiem felii subtiri. Intr-o cratita cu fund gros punem zaharul la caramelizat. Cand a capatat o culoare frumoasa  usor bruna adaugam untul, omogenizam si punem piersicile taiate felii. Lasam cateva minute la foc sa se inmoaie usor piersicile, si  adaugam coniacul.Cand sosul este legat oprim focul si lasam la racit. Montam desertul pe farfurii individuale. Scoatem inghetata din congelator si o taiem felii de aproximativ 3 cm. Taiem bucata de foitaj pe jumatate pe orizontal. Asezam 1/2 din foitaj pe fafurie, punem o felie de inghetata. asezam piersici caramelizate, apoi jumatatea de foitaj cu susan si zahar. Servim imediat

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert aromat cu inghetata si piersici caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu branza, zmeura si piersici