Degetele de pui cu susan

de cristinne in Pui, 22 Iun 2010 | 18090 vizualizari

 

SEMINTELE DE SUSAN. ("sezam" este denumirea susanului in limba araba)contin vitaminele A, B, C, E.
Intaresc si curata organismul. Semintele de susan sunt o sursa buna de seleniu, magneziu si fosfor, avand un continut scazut de colesterol si sodiu. Se folosesc atat semintele de susan care si uleiul din seminte de susan, (o particularitate a uleiului de susan este prezenta sesaminei, o lignina cu actiune favorabila ce scade absorbtia colesterolului in intestin si inhiba partial sinteza colesterolului in ficat.) Semintele de susan contin foarte mult calciu. Printre altele, vegetarienii asa isi completeaza portia de calciu : consumand seminte de susan.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui;
  • 3 oua;
  • 5 linguri de susan;
  • 5linguri de faina neagra de grau;
  • condimente: piper, ardei uscat, curry, sare;
  • ulei pt prajit;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Degetele de pui cu susan:

Se taie pieptul de pui fasii lungi (cat mai lungi si subtirele..ale mele au iesit cam butucanoase;)) . Se bat ouale si se adauga condimentele iar separat se amesteca faina cu susanul. Se prajesc in uleiul incins: se tavalesc o data prin ou, o data prin faina cu susan. Se prajesc pe ambele parti (nu foarte mult ci doar cat sa sa faca pieptul de pui, pt ca susanul tinde apoi sa se rumenasca si sa isi piarda din proprietati). Se scot apoi pe un servetel ca sa li se absoarba tot uleiul. Se servesc cu salata.

 

TIPS-URI

1

cand se prajesc degetelele cu susan, nu se tin foarte mult in ulei ci doar cat sa sa faca pieptul de pui, pt ca susanul tinde apoi sa se rumenasca si sa isi piarda din proprietati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Degetele de pui cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (5)

Rocsi 1

23.06.2010, 11:43

buna tare

adry88 1

08.05.2011, 13:17

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]