Cuşcuş cu chifteluţe şi sos de bulion

de botcrina in Mancaruri cu carne, 30 Apr 2012 | 6425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Prepararea cuşcuşului
  • 500 g cuşcuş
  • puţin ulei
  • putina apă
  • delikat
  • sare, piper (opţional)
  • Chifteluţele
  • 300 g carne tocată amestec
  • 2 felii de pâine, puţină apă(pt. înmuiat pâinea)
  • 5 cartofi mari
  • 2 ouă
  • sare, piper, după gust
  • usturoi pisat, după gust
  • pătrunjel verde
  • ulei pentru prăjit
  • Sosul de bulion
  • 4 linguri pastă de tomate din comerţ
  • 4 linguri bulion
  • sare, piper, după gust
  • cimbru/ busuioc, după gust
  • puţin ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuşcuş cu chifteluţe şi sos de bulion:

Cuşcuşul

Punem uleiul la încins, apoi prăjim puţin cuşcuşul în el, amestecând mereu ca să nu se ardă. Stingem cu apă şi condimentăm cu delikat şi piper, dacă este necesar adăugăm şi puţină sare.

Lăsam să fiarbă şi dacă este nevoie mai adăugăm din când în când apă, amestecând în continuu.

Chiftelele

Răzuim cartofii pe răzătoarea fină, îi stoarcem cu mâna şi îi punem peste carnea tocată.

Înmuiem pâinea în apă , o stoarcem bine, o fărâmiţăm şi o punem de asemenea peste carne.

Peste aceste ingrediente adăugăm usturoiul pisat, ouăle, pătrunjelul tocat fin şi potrivim cu condimente.

Prăjim chiftelele în ulei încins, după care le scoatem pe un şerveţel de hârtie absorbant.

Sosul de bulion

Punem câteva picături de ulei, la încins apoi adăugăm, pasta de tomate (pentru că este mai densă, şi iese sosul puţin mai gros) şi bulionul, apoi potrivim condimentele după gust, şi lăsăm să fiarbă până dă în clocot de 2-3 ori.

Asamblăm farfuria, cu cuşcuş, sos şi chifteluţe.

Poftă bună!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuşcuş cu chifteluţe şi sos de bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate