Cupcakes cu cafea

de T I M E A in Prajituri, 19 Ian 2014 | 6388 vizualizari

 

Am primit aceste cosulete de hartie de la draga de Laura si normal ca imediat a trebuit sa fac ceva bun sa vi le arat si voua :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr unt topit
  • 200 gr faina
  • 140 gr zahar
  • 6 linguri cafea lichida (concentrata)
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 150-200 ml frisca lichida indulcita
  • 1 lingurita cafea nes
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 1 lingurita apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu cafea:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Turnam untul topit caldut si apoi cafeaua, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Asezam hartiile pentru briose in tava speciala pentru briose si umplem egal fiecare forma.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25 minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Crema:

Mixam frisca pana obtinem consistenta dorita.

Intr-o canita amestecam bine cafeaua nes cu zaharul pudra si cu apa fierbinte. Turnam peste frisca si mixam.

Cu spritul pentru ornat imbracam frumos fiecare cupcake cu un strat generos de crema.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui crema de frisca cu o crema de unt si cafea

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata cu bezea elvetiana