Cum se face coliva

de Denissa in Dulciuri, 5 Oct 2011 | 28089 vizualizari

 

Cum se face coliva. Reteta poate parea morbida dar cred ca e bine de stiut pentru ca vrem nu vrem ajungem si in momente din astea.

 

INGREDIENTE

  •  1 kg arpacas
  • 1 kg zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 2 sticlute esenta de rom
  • 4 vanilii
  • 300 gr nuca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva:

Cum se face coliva. Arpacasul se spala de 9 ori, in 9 ape, ca sa nu se lipesca si se pune la fiert cu 3 litri de apa.

Se fierbe cu capacul pus pe oala.

Cand a inflorit (adica e fiert bine) se da capacul jos si se adauga 1 lingurita rasa de sare si se lasa sa mai fiarba pana se evapora toata apa.

Apoi se pune zaharul si se amesteca mereu sa nu se lipeasca. Se mai fierbe inca 15 minute.

Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand sa nu se formeze coaja deasupra.

Dupa ce s-a racit se adauga nuca, romul, coaja de lamaie si vanilia.

Se orneaza dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

Daca se doreste se poate adauga mai multa nuca, sau rom dupa preferintele fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

06.01.2013, 21:14

ce frumos arataimi place coliva

Denissa 1

10.01.2013, 09:38

Multumesc fete dragi pentru comentarii!

coliva 1

17.05.2013, 22:36

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac fara framantare