Cuiburi de viespi

de ionela2682 in Dulciuri, 20 Feb 2010 | 7440 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat;
  • 500-600 g faina,
  • 1 cub drojdie,
  • 30 g zahar,
  • esenta de rom,
  • 50ml ulei,
  • 5 galbenusuri ( sa nu puneti nici un albus)
  • 300 ml lapte,
  • sare,coaja de lamaie
  • Crema:
  • 200 g unt,
  • 100 g zahar,
  • coaja de la o lamaie
  • Sirop
  • 150 ml lapte,
  • 125 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de viespi:

Se framanta un aluat din toate ingredientele enumerate mai sus  cat sa iasa un aluat potrivit (ca la cozonac)care se lasa la dospit pana -si dubleaza volumul.Dupa ce a crescut se imparte in patru foi pe care le ungeti cu crema obtinuta dupa ce ati amestecat untul cu coajade lamaie.

Rulati foile ca la rulada ,taiati bucati de cca. 3-4 cm si le puneti in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,se lasa la dospit cam 30 min la loc cald.

Dupa ce au fost introduse la cuptor si au capatat culoare rumenie se scot si se ung cu siropul de lapte si se mai tin la cuptor cam 5 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

diana_k 1

20.02.2010, 21:27

mmm c efrumos arata

silvi0ara 1

21.02.2010, 22:49

mihaelar63 1

21.02.2010, 23:18

de mult doream aceasta reteta deci merge la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi unguresti