Crumble rece cu capsune la pahar

de divainbucatarie in Dulciuri, 17 Mai 2011 | 6777 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g capsune
  • 1 lingurita vodca
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri de zahar tos
  • 50 g zahar pudra
  • 2 foi de gelatina
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 1 portocala
  • 100 g biscuiti tip digestiv
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble rece cu capsune la pahar:

Punem capunele spalate, uscate si taiate pe jumatate, sau sferturi, intr-un vas. Punem gelatina sa se inmoaie intr-un castron cu apa rece timp de 10 minute. Radem coaja de la jumatate de portocala, apoi stoarcem sucul. Sucul de portocale, cu cateva capsune pasate le punem intr-o tigaie la foc mediu. Adaugam zahar pudra si lasam sa fiarba pana devin un sirop mai gros. Punem gelatina peste acesta, amestecam bine sa se dizolve complet, apoi luam de pe foc. Cand se raceste putin punem restul de capsune, amestecam bine astfel incat sa fie acoperite de siropul gelatinos.

Punem fructele in pahare. Le lasam la rece o ora, timp in care pregatim crema: mixam galbenusul cu zaharul tos, 20 g unt, coaja de portocale, apoi adaugam mascarpone, coniacul, si amestecam.

Adaugam albusul de ou batut spuma, un varf de cutit de sare si amestecam usor. Impartim crema in pahare si lasam inca 30 de minute la frigider.
In acest timp pregatim si toppingul: restul de unt il topim intr-o tigaie, adaugam biscuitii sfaramati, lasam pe foc 1 minut amestecand continuu.
Presaram biscuitii peste crema mascarpone si putem servi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble rece cu capsune la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crumble de mere