Crème brulée

de silvi0ara in Prajituri, 27 Mai 2010 | 4405 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •       500g frisca lichida 
  •      6 galbenusuri 
  •      130g zahar 
  •      1 lingura Amaretto 
  •      o priza sare 
  •      3 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crème brulée:

Se pune frisca lichida la incalzit, dar nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie bine calduta.

Intre timp, se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa si zaharul s-a topit. Se adauga lichiorul de migdale, vanilia si sarea. Se amesteca bine. Incet, si foarte putin, se toarna peste crema obtinuta, frisca incalzita.

Se toarna compozitia in formele pregatite in prealabil.(in mod normal se folosesc forme de ceramica,insa cum nu am avut,am folosit forme de tarta si 3 pahare de yena) In tava se toarna apa fierbinte sa acopere jumatate inaltimea formelor, si se dau la cuptorul preancalzit la 150gC, pentru 40-45 de minute, sau cand capata o culoare aurie.

Se scot din cuptor si se lasa la racit 4-5 ore,de preferabil pana a doua zi. Se presara zahar pe fiecare forma si se caramelizeaza zaharul cu ajutorul unei lampi speciale de bucatarie. timp de 8-10 secunde, avand grija sa nu se innegreasca zaharul.Sau se pot carameliza asezand bolurile sub grill (focul in cuptor sa vina de sus) cam la 10 cm distanta de flacara. Lasam pana zaharul capata o culoare auriu-maronie,nu le lasati mai mult de 1-2 minute sa nu se arda zaharul prea tare.

Se poat servi atat calde cat si reci,depinde de gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crème brulée" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

nadina73 1

28.05.2010, 00:46

am lasat furcile primesc si eu

Sidy 1

28.05.2010, 09:16

Deja las 5 furculite ca am gustat de doua ori din minunatia asta !

silvi0ara 1

28.05.2010, 10:35

Nadina,sigur, cu cea mai mare placere.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

ieri la 16:14

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

pe 07.04 la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 07.04 la 10:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema