Cremsnit

de Sim0na in Prajituri, 26 Mar 2012 | 7554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi crèmes
  • 3 oua
  • 550 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 75 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta rom
  • 200 ml frisca
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Am pus pe foc 500 ml lapte, la foc mic, lasand sa dea in clocot.

Am separat ouale, galbenusurile le-am amestecat cu 100 g zahar si zaharul vanilat. Cand amestecul s-a albit, am adaugat cele 50 ml lapte rece si faina, amestecand bine.  Peste amestecul format am pus jumatate din laptele clocotit, omogenizand, iar compozitia rezultata am rasturnat-o peste laptele ramas, si am pus pe foc mic, amestecand continuu, pana ce crema s-a ingrosat.

Albusurile le-am batut spuma, apoi am adaugat restul de 50 g zahar, mixand pana am obtinut o bezea.

Am adaugat albusurile peste crema de pe foc, amestecand usor de jos in sus, pana ce s-a inglobat perfect.

Am pus crema din nou pe foc, pe baie de aburi, pentru inca 5 minute, amestecand continuu. Dam crema deoparte sa se raceasca putin.

Intre timp am pregatit foile... Am pus prima foaie intr-o tava 30/20, ajustand-o pe margine pentru a se incadra perfect.  Am turnat peste primul strat de foaie crema calduta, nu fierbinte. Am intins bine crema si am dat la rece cateva minute

Intre timp am pregatit frisca, pe care am mixat-o impreuna cu cele 3 linguri de zahar pudra. Am intins frisca peste crema racita complet.

Cu o foarfeca am taiat cea de-a doua foaie in bucati de cca 5/5, apoi am asezat patratelele peste frisca, iar deasupra am presarat foaie sfaramnata.

Am dat prajiturica la frigider pentru cateva ore.. ca n-am mai putut rabda! :)

Cremesul ar trebui taiat dupa 12 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

marcela13 1

29.03.2012, 09:48

Grozav! multumesc ptr detalii, mai ales dimensiunea tavii, pe care majoritatea celor care posteaza o ignora.
Voi incerca reteta cu siguranta!

simona119 1

29.03.2012, 11:16

Arata grozav

Sim0na 1

29.03.2012, 15:18

Multumesc fetelor!
Marcela, si eu am aceeasi problema.. si de aceea incerc sa nu uit a preciza marimea tavii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremes cu coacaz negru