Cremes

de AndreaE in Prajituri, 24 Mar 2014 | 9367 vizualizari

 

Rusine sa-mi fie , ca nu am avut in casa zahar vanilat si amidon :D , deci a trebuit sa improvizez ca tare mari pofte am avut :))

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foietaj
  • 4 oua
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • 50 gr unt
  • Coaja de lamaie rasa
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Am luat pachetele de foietaj, le-am intins pe un fund de tava , le-am intepat cu furculita si le-am copt in cuptor intai pe o parte, apoi le-am intors pe cealalta parte. Circa 10 minute pe o parte apoi 5 minute pe cealalta. Apoi le-am pus la racit.

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut tare.

Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul , faina si praful de budinca. Am adaugat laptele si l-am pus pe foc. Amestecand cu telul continuu , sa nu sa se lipeasca , am lasat la fiert pana a inceput sa se intareasca. Atunci am adaugat untul si amestecand , l-am mai lasat pe foc pana a inceput sa se desprinda compozitia de oala.

L-am lasat la racit, apoi am adaugat coaja de lamaie si albusurile batute.

Am luat o foaie, am intins crema , apoi am luat cealalta foaie si am sfaramitat-o deasupra. Apoi am pudrat-o si am pus-o in frigider circa 1 ora, caci si asa a fost  prea mult ;))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de cremsnit