Creme Anglaise

de adriana65 in Prajituri, 10 Iun 2009 | 6331 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte
  • 1 plic zahar vaniliat
  •  2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri de zahar pentru caramelizat
  •  1/2 lingura amidon alimentar
  • Va mai trebuie doua forme mici pentru copt sufleuri.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme Anglaise:

Mai intai am batut spuma albusurile de la cele doua oua impreuna cu 50 g zahar.Cele doua linguri de zahar le-am pus intr-o cratita cu fundul gros si se pune pe foc mic, fara a amesteca, pana ce s-a topit si a luat aspectul unui caramel galbui-aramiu. Cele doua forme pentru sufleuri se tapeteaza cu zahar caramel. Albusul batut spuma tare l-am impartit in cele doua forme. Formele de sufleuri cu albusul batut se pun intr-o cratita cu apa si se dau la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Intre timp am preparat crema de vanilie astfel:

Laptele cu zaharul si zaharul vaniliat l-am pus la fiert, avand grija sa nu iasa in foc, am adaugat galbenusurile. Se amesteca cu telul energic si am adaugat cate putin amidon, avand grija sa nu faca cocoloase. Crema am lasat-o pe foc pana se ingroasa apoi, imediat, am turnat-o printr-o sita intr-un castron racit in prealabil. Am pus-o la rece pentru aproximativ 2-3 ore.Cand s-au copt albusurile le-am scos cu grija din forme, cu ajutorul unui cutit. Cu varful cutitului se da de jur imprejurul formei pentru a se desprinde frumos albusul de peretii formei. Se toarna crema de vanilie pe o farfurie, se pune spuma de albus, apoi se orneaza dupa imaginatie cu siropul caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme Anglaise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu piure de caise