Crema de zahar ars cu oua de prepelita

de Sim0na in Dulciuri, 8 Dec 2015 | 4245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua prepelita
  • 200 ml lapte dulce
  • 18 g zahar Green Suger (3 plicuri)
  • 1 lingurita faina alba
  • 1 esenta vanilie
  • 4 linguri zahar pentru vase
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu oua de prepelita:

In doua vase mici de lut am pus cate 2 linguri rase de zahar, si le-am dat la cuptor pana s-a topit zaharul, verificand mereu. L-am scos din cuptor si ajutandu-ma de o manusa pentru a nu ma arde, am „uns” bine vasele cu zaharul caramelizat si le-am dat de-oparte.

Laptele impreuna cu zaharul le-am pus la foc mic amestecand mereu pana s-a topit zaharul. Ouale de prepelita le-am batut spuma cu un tel. Am adaugat faina, laptele dulce racit si esenta de vanilie, si am turnat usor amestecul in cele 2 vase.

Vasele le-am pus intr-o tava, in care am turnat apa calda (apa trebuie sa fie cam ¾ din inaltimea vaselor) si am dat la cuptor pentru cca 30 minute sau pana cand compizitia s-a legat. Am lasat sa se raceasca la temperatura camereu, apoi la frigider, iar inainte de servire le-am rasturnat pe cate o farfurie.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]